lørdag den 15. februar 2014

GRØN BØNNESALAT

Har fundet den lækreste bønnesalat, som virkelig er forsøget værd at prøve.

Grøn bønnesalat med nødder, bacon og sød chilidressing - ca. 2-3 personer.

• 2 tsk. sesamolie (ristet - den mørke slags)
• 3 håndfulds usaltede cashewnødder
• 2 spsk. sesamfrø
• Lidt salt
• 1 pakke bacon i skiver
• Et par store håndfulde haricots verts
• To store håndfulde frosne edamamebønner 
• 1 håndfuld tørrede, grofthakkede tranebær
• 1/2 finthakket rødløg

Dressing:
• 2 spsk. sød chilisause 
• 1 spsk. vand
• 2 tsk. creamy jordnøddesmør 

Kog bønnerne i 2-3 minutter i letsaltet vand, og brus dem over med koldt vand, så kogningen stoppes, inden de stilles til afdrypning. Skær dem i halve - så er de nemmere at håndtere, både på gaflen og i munden. Gid de næste tildækkede edamamebønner fuld styrke i mikroovnen i godt to minutter. Lad dem køle af, og pop dem ud af bælgen. Bland dem med haricots verts i en skål. Bland hakkede tranebær og rødløg. Rist nødder og sesamfrø i sesamolie under omrøring, til de begynder at dufte og blive let gyldne. Køl dem af, og bland dem i salaten. Gem lidt til pynt. Steg bacon sprød på en pande, og lad den køle af - skær eller bræk skiverne i mindre stykker. Hen lidt til pynt. Bland dressing af chilisause, vand og jordnøddesmør, og vend den i salaten. Pynt til sidst med bacon og ristede nødder.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar